Cosmopinie.nl is te koop. Neem contact op via info@dutchbridge.nl voor meer informatie

Categorie: Gezichtsverzorging

start nieuw topic

Geirriteerde oogleden

 • Resultaten 1 t/m 16 van 16
Reageer
phee
phee

posts: 204

member

08 mei 2010 - 20:50

 • Report topic
 • Quote topicstart
Omdat ik acne heb, schreef mijn dermatoloog me een paar maanden geleden niet alleen pilletjes, maar ook een zalf voor: Epiduo. De bedoeling van deze zalf is eigenlijk vooral het gezicht uitdrogen, omdat ik een vette huid heb. Maar die zalf is eigenlijk nogal agressief en als gevolg trekt mijn gezicht daardoor enorm samen, vooral mijn oogleden. Ik smeer die zalf natuurlijk niet op mijn oogleden, maar de dermatoloog zei dat geirriteerde oogleden inderdaad een bijwerking zijn van die zalf. Eerst zaten er gewoon wat schilfertjes op mijn oogleden en zag het er allemaal niet zo erg uit, maar het gaat de laatste dagen van kwaad naar erger. Er zitten opeens opmerkelijk veel meer -rimpels- in mijn oogleden en als ik smorgens wakker kom, kan ik mijn ogen soms bijna niet meer openen. Maar het meest irritante van allemaal is dat het gewoon verschrikkelijk prikt. Zelfs als ik mijn gezicht nog maar nat maak, prikken mijn ogen enorm en ik vind het echt vervelend. (En dan gaan ze natuurlijk ook nog eens heel rood gaan zitten.)
Ik draag dagelijks mascara en natuurlijk moet ik me dan savonds ontschminken, wat het allemaal nog veel erger maakt dan het al is. Ik gebruik waterproof mascara, dus moet ik langer ontsminken dan bij een gewone mascara. Ik heb al verschillende ontschminkers gebruikt, maar ze prikken allemaal even erg. Een oplossing zou natuurlijk kunnen zijn: geen make-up meer aandoen, maar das in mijn geval geen optie, aangezien ik dagelijks mascara draag en ik zou er niet aan kunnen wennen moest ik dat opeens níet meer doen.
Ik heb nu ook al een paar vettige zalfjes op mijn oogleden gesmeerd in de hoop dat ze daardoor soepeler zouden worden, maar tevergeefs.

Mijn vraag was nu of jullie soms producten/zalfjes of dergelijke kennen die de irritatie van mijn oogleden wat kunnen verminderen, of een ontschminker kennen die wél zacht is voor een gevoelige huid? Ik ga in elk geval voor een aantal weken stoppen met Epiduo, wat ik trouwens al een week doe, het kan me niet schelen of ik nu hierdoor terug puistjes krijg of niet. Want eerlijk gezegd heb ik nog liever een gezicht vol puistjes dan 2 paar geirriteerde, rode, prikkende ogen want dit ziet er gewoon niet uit.

Oef, dat was een hele mond vol! Ik hoop in elk geval dat er iemand me kan helpen wink
 
tenguchii
tenguchii

posts: 936

member

08 mei 2010 - 21:15

 • Report reply
 • Quote reply
Wat vervelend allemaal zeg! Welke zalfjes gebruik je nu precies voor je oogleden die niet werken?

Ik zou zelf niet zo een zalfje kunnen aanwijzen die specifiek voor geirriteerde huid is en ook rondom de ogen gesmeerd kunnen worden. De meeste zalfjes moet je juist uitkijken dat je ze niet rondom de ogen smeert, omdat het je ogen kan irriteren.

Misschien is het sowieso beter om geen waterproof mascara te gebruiken, maar gewone mascara? Hierdoor hoef je niet zo'n agressieve make up remover te gebruiken en ook niet te lang wrijven. Dan heb je toch nog wat make up op, maar kan je het wel makkelijker eraf halen zodat je je ogen niet nog meer gaan irriteren.
koekjesmonster
koekjesmonster

posts: 112

member

08 mei 2010 - 21:26

 • Report reply
 • Quote reply
Dat is heftig. Je zou voor een mascara kunnen kiezen die je er met warm water moet afhalen? Dan heb je helemaal geen remover meer nodig. Ik gebruik Clinique High Impact Curling.
Succes!
emilie
emilie

posts: 964

member

09 mei 2010 - 09:20

 • Report reply
 • Quote reply
Heb je als remover al eens olijfolie of een make-up remover op oliebasis geprobeerd? Die werken meestal beter en het kan best zijn dat die je huid dan ook weer wat vetter maakt.
Dames Image Banner 468 x 68
*chocolat therapy
*chocolat therapy

posts: 6915

member

09 mei 2010 - 10:13

 • Report reply
 • Quote reply
Ik heb nog nooit van dit middel gehoord, maar als het doel is om 'je gezicht uit te drogen', dan lijk dat mij sowieso niet goed. Dat werkt alleen maar averechts.

Hoedanook, als je rare bijverschijnselen krijgt die jou niet lekker zitten: gewoon mee stoppen! Er zijn andere, bekendere middelen tegen acne...

succes meid!
phee
phee

posts: 204

member

09 mei 2010 - 14:40

 • Report reply
 • Quote reply
Dankjewel iedereen!

@ Tenguchii: de dokter heeft me een paar staaltjes meegegeven met crèmes die ik op de droge plekjes op mijn huid moet smeren. Alleen mijn T-zone is vet, maar die pilletjes die ik moet nemen drogen mijn hele gezicht uit, waardoor er allemaal droge plekjes op mijn wangen zitten, en daar dienen die crèmes voor. Het zijn er o.a van Ducray en Roc, en die heb ik op mijn oogleden gesmeerd, maar t\'is wat je zegt: achteraf gezien was dat geen goed idee aangezien je juist met zo\'n crèmes moet zorgen dat je niet te dicht bij je ogen komt. Mijn mama had nog ergens een oogcrème staan van Louis Widmer dus dan heb ik die er maar op gesmeerd, maar alweer zonder resultaat en zelfs dát prikte nog.
Gewone mascara i.p.v waterproof mascara gebruiken zou inderdaad ook een optie kunnen zijn, maar ik gebruik juist waterproof omdat ik mijn wimpers krul met een tangetje, en met gewone mascara blijft de krul er niet in. Maar als er echt niets anders op zit, dan moet het maar zo.

Ik ga morgen toch maar eens bij de apotheker langs, misschien kan hij me een middeltje aanraden die niet prikt bij het ontschminken. En niet alleen dat prikken is een probleem, ook het feit dat er meer plooien/rimpels in mijn oogleden zitten en het lijkt alsof ik al 2 weken niet meer geslapen heb puh En bij het ene oog is het erger dan bij het andere, waardoor ik 2 verschillende ogen heb...
ptricia83
ptricia83

posts: 610

member

09 mei 2010 - 21:41

 • Report reply
 • Quote reply
Uhm klinkt als enorme rotzooi die zalf. Ik denk dat ik dan persoonlijk liever met acne rond loop, dat met een pijnlijke geirriteerde huid vooral je oogleden. forwn Moeilijk probleem.
raspoetina
raspoetina

posts: 449

member

09 mei 2010 - 21:55

 • Report reply
 • Quote reply
Droppen die zalf shutup
Het lijkt me dat het het gewoon niet waard is, al die irritaties? Als een verzorgingsproduct irriteert: weggooien, next! Of dat zou ik toch doen, tot je wat beters gevonden hebt smile
tenguchii
tenguchii

posts: 936

member

09 mei 2010 - 22:21

 • Report reply
 • Quote reply

phee schreef op 09 mei 2010 | 14:40:
Alleen mijn T-zone is vet, maar die pilletjes die ik moet nemen drogen mijn hele gezicht uit, waardoor er allemaal droge plekjes op mijn wangen zitten, en daar dienen die crèmes voor.


Lijkt me niet handig dat je van de pilletjes een te droge huid krijgt, waardoor je die zalf moet gebruiken en vervolgens weer door die zalf irritaties krijgt. Ik zou als ik jou was ook stoppen met de pilletjes, naast de zalf, aangezien het je huid te erg uitdroogt. Dan blijf je maar steeds smeren... is denk ik ook niet de bedoeling shutup

phee schreef op 09 mei 2010 | 14:40:
Gewone mascara i.p.v waterproof mascara gebruiken zou inderdaad ook een optie kunnen zijn, maar ik gebruik juist waterproof omdat ik mijn wimpers krul met een tangetje, en met gewone mascara blijft de krul er niet in. Maar als er echt niets anders op zit, dan moet het maar zo.


Ow grappig puh Ik heb zelf ook ontzettend steile stugge wimpers, maar als ik de wimperkrultang van de hema een paar keer gebruikt en vervolgens de mascara opdoe blijven mijn wimpers toch goed gekruld.

phee schreef op 09 mei 2010 | 14:40:
Ik ga morgen toch maar eens bij de apotheker langs, misschien kan hij me een middeltje aanraden die niet prikt bij het ontschminken.


Misschien is het beter om naar een dermatoloog te gaan of naar een schoonheidsspecialist? Die hebben volgens mij toch meer ervaring wat betreft dit soort problemen?

phee schreef op 09 mei 2010 | 14:40:
En bij het ene oog is het erger dan bij het andere, waardoor ik 2 verschillende ogen heb...


Dat heb ik heel vaak. Ik heb 1 aziatisch oog (zonder ooglid) en 1 oog met ooglid. Als ik een \\\"goede\\\" dag heb, dan heb ik twee oogleden puh
amberizzle
amberizzle

posts: 792

member

10 mei 2010 - 00:04

 • Report reply
 • Quote reply
beetje vreemde tip misschien maar...
zit je al aan de pil?
ik heb een vriendin die had echt super acne
die kreeg te horen van haar huis arts dat sommige pillen acne verminderend werken
en na een paar (2 a 3) maanden pil gebruik was het zo goed als weg....
dan hoef je die rot zalf niet te gebruiken smilethumbsup
phee
phee

posts: 204

member

10 mei 2010 - 21:21

 • Report reply
 • Quote reply
@ Tenguchii: ik ben in behandeling bij een dermatoloog, maar hij heeft ontzettend veel werk altijd en je moet maanden op voorhand een afspraak maken. Het is dus niet zo dat je daar zomaar eens kan binnenspringen om iets te vragen. Dus eens binnenspringen bij de apotheek gaat makkelijker shiny Vorige week woensdag moest ik opnieuw op controle, en hij zei dat irritatie van de oogleden een normale bijwerking was, dat het niets was om mij zorgen over te maken. Pas enkele dagen later is het gaan verergeren. Met die zalf stoppen doe ik zowiezo. Zo\\\'n tube is ook erg duur: het kost om en bij de €25 als ik het goed heb. Ik zit nu nog met een zowat volle tube, dus tis wel weggegooid geld natuurlijk. Ze moesten zich schamen dat ze zoiets nog verkopen, want het lijkt meer op een marteltuig dan op een hulpmiddel voor acne. shutup

@ Amberizzle: Ja, aan de pil gaan had ook een optie kunnen zijn om van mijn acne verlost te geraken, maar het houd veel meer in dan dat alleen. Ik heb er al met mijn moeder over gesproken, maar ze vind mij zowiezo te jong om al aan de pil te gaan als ik nog niet eens een vaste relatie heb, je kent dat wel sleepeu Het doel van de pil is immers niet om acne weg te krijgen en aangezien er pillen zijn die wél dat doel hebben, lijkt het mij gezonder om die pilletjes te gebruiken (hoewel dat mijn gezicht inderdaad uitdroogt...)

Ben dus vanmiddag bij de apotheek langs geweest, en daar raadden ze mij aan om geen Nivea meer te gebruiken om mijn make-up af te nemen, want volgens hen -is er niets slechter voor de huid dan Nivea-. Tsja, kan natuurlijk een verkoopstechniek zijn, maar ik geloof hen wel aangezien ik nu het verschil heb kunnen ervaren met een (totaal) ander merk: ik heb een flesje oogmake-up reiniging van Louis Widmer meegekregen. Duur, maar ik heb voor het eerst in, zeg maar weken, pijnloos kunnen ontschminken. Ik hoop dat mijn ogen hiermee de kans krijgen om terug wat te kunnen herstellen terwijl ik tussendoor weer zorgeloos make-up- kan gebruiken :D
emilie
emilie

posts: 964

member

10 mei 2010 - 21:31

 • Report reply
 • Quote reply
Maar gebruikte je dan een lotion/tonic-8ige remover om je make-up te verwijderen? Want dat soort dingen prikken bij mij standaard al, dan hoef ik nog niet eens mn oogleden kapot te hebben (en gevoelige huid heb ik ook niet, kan bijna alles hebben). Als dit het geval is dan denk ik dat je ook wel met een goedkoper merk pijnloos je make-up ervanaf moet kunnen halen.
phee
phee

posts: 204

member

11 mei 2010 - 20:36

 • Report reply
 • Quote reply
@ Emilie: ik heb heel lang elke dag zo'n reinigingsdoekje van Nivea gebruikt, maar die doekjes zijn altijd heel ruw en totaal niet zacht ofzo. Toen had ik de reinigingslotion van Nivea gebruikt omdat ik dacht dat die wel zachter zou zijn, wat niet zo was. En aangezien ik ook gelaatsverzorging op school heb en ze mij daar soms ook moeten ontschminken, hebben ze daar ook nog producten van Alcina, geloof ik, gebruikt en dat brandde óók. Ik wil gerust nog eens enkele goedkopere merken uitproberen, maar als deze van Louis Widmer er als beste uitkomt, dan heb ik het er graag voor over om wat meer te betalen. Maar vooraleer ik nieuwe producten ga uittesten, ga ik eerst wachten tot mijn ogen voldoende hersteld zijn.

Vroeger gebruikte ik trouwens ook de washgel van Nivea, maar daar ben ik ook mee gestopt: ik gebruik al een tijdje het reinigingsschuim van het Skin Appeal-gamma van Louis Widmer en daar ben ik ook zéér tevreden mee, helpt ook zeer goed tegen acne. Ik gebruik enkel nog de dagcrème van Nivea Young, maar daar ga ik binnenkort ook mee stoppen. Ik ben lang tevreden geweest over Nivea, maar nu ik eens wat duurdere producten heb gebruikt, heb ik ondervonden dat je vaak wat meer moet betalen als je kwaliteit wilt...
deidre.
deidre.

posts: 2112

member

11 mei 2010 - 23:05

 • Report reply
 • Quote reply
Mm klinkt echt allemaal heel vervelend zeg! Hopelijk wordt het snel wat minder smile

Ik zou inderdaad geen Nivea meer gebruiken.. Vooral in combinatie met die producten van je dermatoloog. Misschien is het gewoon te veel bij elkaar?

Persoonlijk vind ik het best apart dat je dermatoloog de behandeling voortzet als je zo sterk reageerd op de producten. Niet zo maar alles geloven wat een specialist zegt!

Sterkte!
lotte
lotte

posts: 145

member

07 juli 2010 - 23:05

 • Report reply
 • Quote reply
Ik heb echt niet alles gelezen wat hierboven stond (sorry), maar misschien is fucicort (zalf) wel een oplossing voor je.
Dat gebruik ik als ik uitslag van eender wat op mn gezicht heb.
ptricia83
ptricia83

posts: 610

member

08 juli 2010 - 16:42

 • Report reply
 • Quote reply
Helpt benzoylperoxide dan niet bij jou?
Dat ik ook rommel maar dan krijg je geen zere oogleden.
lotte
lotte

posts: 145

member

10 juli 2010 - 11:01

 • Report reply
 • Quote reply
BPO vind ik echt rottig!
De puistjes gaan er uiteindelijk wel iets sneller van weg, maar het wordt suuperdroog (onzichtbaar foundation aanbrengen wordt onmogelijk) en je krijgt er rode plekken van.. Plus, als je weet dat BPO witte vlekken kan geven op kleding of je hoofdkussen bv., dan wil je dat toch niet meer op je gezicht smeren?

Trouwens, welke pillen neem je dan?
Ik heb minocycline genomen toen ik 12 was en roaccutane toen ik 16 was..
Na de roa kuur heb ik helemaal geen puistjes meer gehad en de bijverschijnselen zijn bij een lage dosis helemaal niet zo erg als men beweert..
 • Resultaten 1 t/m 16 van 16
Reageer