Cosmopinie.nl is te koop. Neem contact op via info@dutchbridge.nl voor meer informatie

Algemene handleiding

Waarom CosmOpinie.nl?

Het idee voor CosmOpinie ontstond in 2007, vanuit het gemis van een Nederlandse beauty review site voor en door consumenten. Op CosmOpinie kun jij makkelijk en snel opzoeken wat anderen over beautyproducten vinden. Zo ontdek je nieuwe aanraders en voorkom je miskopen! 

Reviews lezen en producten zoeken

Waar kan ik reviews vinden?

De reviews over één bepaald product staan overzichtelijk bij elkaar op een productpagina. Ga dus eerst op zoek naar het product waarover je graag reviews wil lezen. Dit kan via de pagina Producten & Reviews. Je kunt gebruikmaken van de zoekfunctie, óf zelf bladeren door de categorieën. 

Ik ben op zoek naar een goed beoordeeld product, hoe maak ik de beste keuze?

Wil je graag een nieuwe foundation kopen en ben je benieuwd wat anderen aanraden? Maak dan gebruik van de uitgebreide zoek- en sorteerfuncties op CosmOpinie!

Blader bijvoorbeeld via  het categorie-overzicht op de pagina Producten & Reviews naar de categorie foundation. Vervolgens krijg je een productoverzicht te zien met alle foundations in onze database. Deze kun je sorteren op score, zodat de best beoordeelde foundations bovenaan komen te staan. Voila!

In plaats van op categorie, kun je ook zoeken op trefwoord. Zoek bijvoorbeeld op 'spf' voor alle producten met een zonnefilter. Of ga naar de pagina Merken voor overzichten van alle producten per merk.

Nog gerichter zoeken? Om je zoekopdracht te verfijnen kun je gebruik maken van het extra zoekfilter, rechts van het productoverzicht. Geef hier bijvoorbeeld jouw budget aan of kies ervoor om alleen producten te tonen met minimaal 3 reviews, etcetera! 

Zelf aan de slag met reviewen

Naast het lezen van reviews door anderen kun je uiteraard ook zelf aan de slag. 

Let op: voor het toevoegen van producten en reviews is wel een persoonlijk account vereist! Je maakt makkelijk en gratis een CosmOpinie account aan door je te Registreren. 

Hoe voeg ik een review toe?

Ga via de pagina Producten & Reviews op zoek naar het product dat je wil reviewen. Onder de productfoto vind je de knop 'schrijf review'. Vervolgens vul je het review formulier zo volledig mogelijk in.

Rechts van het review formulier vind je tips en geheugensteuntjes die je helpen bij het schrijven van een volledige review. Naast de reviewtekst vul je ook plus- en minpunten in die je hebt ervaren bij gebruik van het product. (Je hoeft geen plusje of minnetje toe te voegen voor elk punt, dit gebeurt automatisch!) 

Let op: jouw review is niet direct zichtbaar op de site. Deze wordt namelijk eerst beoordeeld op volledigheid. Wanneer jouw review tijdelijk wordt afgekeurd krijg je hiervan bericht met uitleg en wordt je uitgenodigd om je review aan te passen. Wanneer je bent ingelogd kun je via Mijn Reviews & Lijsten (te vinden onder 'mijn gegevens') de status van jouw reviews bekijken.

Let op: jouw reviewtekst kan na goedkeuring door de moderator niet meer worden veranderd! Controleer jouw review dus altijd goed voordat je het Review Formulier verzendt! 

Kan ik mijn reviews wijzigen?

We gaan er van uit dat je een product lang genoeg hebt gebruikt om een goed oordeel te kunnen vormen voordat je een review schrijft. Tóch kan het gebeuren dat je in de loop van tijd van mening verandert. Misschien valt die geweldige mascara bij nader inzien toch tegen omdat hij snel uitdroogt, of krijg je van die crème die je eerst niet zo bijzonder vond op de lange termijn toch een hele mooie huid...

Voor die gevallen hebben we de functie Review Herzien in het leven geroepen. Dankzij deze functie stellen we jouw instaat de scores die je aan een product hebt toegekend te wijzigen. Daarbij kun je een aanvulling schrijven op je oorspronkelijke review: hierin leg je uit op welke punten je van mening bent veranderd en waarom. Je kunt jouw review(s) herzien door naar Mijn Reviews & Lijsten te gaan. Klik op het potlood symbooltje achter de review die je wil herzien.

Let op: jouw oorspronkelijke reviewtekst blijft wel bestaan en kan niet meer worden gewijzigd! Controleer jouw review dus goed voordat je het Review Formulier verzendt!

Ik wil een review schrijven over een product dat ik niet kan vinden, hoe voeg ik een nieuw product toe?

Het is goed mogelijk dat een product dat jij wil reviewen nog niet in onze database staat. Je kunt het eenvoudig toevoegen. Ga naar de desbetreffende categorie en klik rechtsboven op 'nieuw product toevoegen'.  Vul vervolgens het formulier zo volledig mogelijk in. Nadat het formulier verzonden is krijg je direct de mogelijkheid om ook jouw review toe te voegen (maar dit is niet verplicht).

Let op: controleer voordat je een product toevoegt of het niet al in de database bestaat. Ga dus altijd eerst op zoek (via de pagina Merken of via de zoekfunctie). Pas als je jouw product niet kan vinden kun je het toevoegen.

Artikelen: dagelijkse nieuwtjes, inspiratie, informatie en columns

Naast de review database biedt CosmOpinie ook dagelijkse artikelen over uiteenlopende beauty onderwerpen. Van nieuwsberichtjes over productlanceringen, columns en inspiratiecollages, tot informatieve artikelen met een wetenschappelijk tintje. Je vindt een overzicht van de nieuwste artikelen op de pagina Artikelen. Op deze pagina heb je ook de mogelijkheid om terug te bladeren door oudere artikelen.

Hoe kan ik reageren op een artikel?

We vinden het altijd leuk om feedback te krijgen op onze artikelen. Zo weten wij wat onze lezers leuk vinden en kunnen wij nieuwe artikelen daarop toespitsen. Ook als je een vraag hebt over de inhoud van een artikel kun je die natuurlijk stellen in een reactie. Of een korte reactie wanneer je gewoon even wil melden dat je het gelezen hebt, het is allemaal prima! 

Je kunt op twee manieren reageren op artikelen. Via Facebook (hiervoor heb je uiteraard een Facebook account nodig) of via je eigen CosmOpinie account. Je maakt makkelijk en gratis een CosmOpinie account aan door je te Registreren.