Cosmopinie.nl is te koop. Neem contact op via info@dutchbridge.nl voor meer informatie

Concealer

Tegenwoordig zijn er de mooiste foundation, getinte dagcrème en BB Creams te koop, waardoor concealers een beetje uit het oog verloren lijken. Toch kan een klein waasje concealer wonderen doen, zeker wanneer je last hebt van roodheid, wallen en kringen of acne!

Waar gebruik je concealer voor?

Concealer komt van 'to conceal', het Engelse woord voor 'verbergen'. En dat is ook precies wat een concealer doet: hiermee verberg je je wallen en kringen, die vervelende pukkel die net de kop op steekt wanneer jij een date hebt, of de rode vlekken en littekentjes die je hebt overgehouden van oudere acne.

Ouderwetse concealer waren letterlijk dekken, maar tegenwoordig zijn er ook hele geavanceerde producten te koop die het licht op een ingenieuze manier weerkaatsen zonder dat dit opvalt. Het zijn dus zeker geen glittertjes! Door op die manier met licht te spelen lijken donkere kringen en wallen minder. 

Concealers die kringen en donkere vlekjes verdoezelen door middel van licht liggen dus dicht bij de familie highlighters. Een beroemd voorbeeld van een dergelijke concealer is de befaamde Touche Éclat van Yves Saint Laurent! 

Welke soorten concealer zijn er?

Concealers zijn dus te onderscheiden in dekkende concealer (om pukkels en vlekjes te verbergen) en concealers die zich meer richten op het gunstig weerkaatsen van licht, om donkere kringen en wallen te verhelderen. Grofweg kun je concealers dus verdelen in twee groepen.

Maar binnen die groepen zijn er weer allerlei verschillende texturen verkrijgbaar. Zo zijn er concealers in de vorm van een pen met kwastje, waar automatisch vloeibare concealer uit komt wanneer je aan de achterkant van de pen draait. Ook heb je vloeibare concealers in een hulsje met applicator, zoals je ook ziet bij een lipgloss.

Ook zijn er vrij vaste cream concealers in een pan. Die zijn over het algemeen wat dekkender, ook omdat je ze dikker kunt aanbrengen. Nadeel van cream concealers is dat ze vaak wat vetter zijn, wat de huid eventueel weer kan verstoppen, met nieuwe puistjes tot gevolg. 

Daarnaast zijn er ook wat dunnere cream concealers, die tussen vloeibaar en cream in zitten: concealers met de textuur van een romige dagcrème. Deze zijn geschikt voor een drogere huid, waarbij andere concealers gauw achter droge velletjes blijven 'hangen'. 

Tot slot zijn er minerale concealers in de vorm van losse poeder. Deze breng je op met een concealerkwastje, waardoor de losse poeder mooi op je huid blijft liggen. Het voordeel van losse poeder is dat dit heel lang houdbaar is: zo heb je toch zeker drie jaar plezier van je concealer (mist hij op gaat, natuurlijk...)  

Wat zijn de beste concealers?

Op CosmOpinie schrijven consumenten beoordelingen over cosmetica. Waaronder dus ook concealer! Om te zien welke concealers het best worden gewaardeerd door anderen kun je ten allen tijde kijken op het overzicht concealers en sorteer deze op score, van hoog naar laag.

Wanneer je op die pagina de filters rechts instelt op een minimum aantal reviews, bijvoorbeeld 3 reviews per product, krijg je helemaal een relevant overzicht van aanraders! 

Beste concealers zomer 2012

In de zomer van 2012 waren de best beoordeelde concealers met minimaal 3 reviews:

BeneFit Boi-ing concealer | gem. score: 4.6 uit 5

De vier vrouwen die deze concealer hebben beoordeeld zijn het erover eens: dit is een topper! Hij dekt goed, smeert goed, voelt fijn aan en blijft goed zitten. Fijn om donkere kringen te verdoezelen, maar ook bruikbaar om pukkeltjes en vlekjes weg te werken. Minpuntje? De prijs, al maakt de kwaliteit dat goed. Owja, en hij is slechts in drie kleuren verkrijgbaar...

ETOS Brightening Concealer | gem. score: 4.5 uit 5

In tegenstelling tot de nummer één is deze concealer van ETOS lekker voordelig! Ook deze zorgt weer voor een goede camouflage, ziet er natuurlijk uit en is - nogmaals - lekker budget. Bezoeker Lila vertelt dat hij net zo fijn is als de concealers van dure merken, en dat voor nog geen 5 euro...

Essence Coverstick pencil | gem. score 4.5 uit 5

Hoewel de keuze uit kleuren niet groot is, vinden bezoekers dit toch een fijn product. De dekking is goed, de concealer blijft goed zitten en het potloodje is makkelijk te slijpen (ook hygiënisch!) Met een prijs van maar €1,95 heb je aan deze concealer sowieso een goede deal!