Cosmopinie.nl is te koop. Neem contact op via info@dutchbridge.nl voor meer informatie

Hoe schrijf ik een review?

Zelf aan de slag met reviewen...

Naast het lezen van reviews door anderen kun je uiteraard ook zelf aan de slag. 

Let op: voor het toevoegen van producten en reviews is wel een persoonlijk account vereist! Je maakt makkelijk en gratis een CosmOpinie account aan door je te Registreren. 

Hoe voeg ik een review toe?

Ga via de pagina Producten & Reviews op zoek naar het product dat je wil reviewen. Onder de productfoto vind je de knop 'schrijf review'. Vervolgens vul je het review formulier zo volledig mogelijk in.

Rechts van het review formulier vind je tips en geheugensteuntjes die je helpen bij het schrijven van een volledige review. Naast de reviewtekst vul je ook plus- en minpunten in die je hebt ervaren bij gebruik van het product. (Je hoeft geen plusje of minnetje toe te voegen voor elk punt, dit gebeurt automatisch!) 

Let op: jouw review is niet direct zichtbaar op de site. Deze wordt namelijk eerst beoordeeld op volledigheid. Wanneer jouw review tijdelijk wordt afgekeurd krijg je hiervan bericht met uitleg en wordt je uitgenodigd om je review aan te passen. Wanneer je bent ingelogd kun je via Mijn Reviews & Lijsten (te vinden onder 'mijn gegevens') de status van jouw reviews bekijken.

Let op: jouw reviewtekst kan na goedkeuring door de moderator niet meer worden veranderd! Controleer jouw review dus altijd goed voordat je het Review Formulier verzendt! 

Kan ik mijn reviews wijzigen?

We gaan er van uit dat je een product lang genoeg hebt gebruikt om een goed oordeel te kunnen vormen voordat je een review schrijft. Tóch kan het gebeuren dat je in de loop van tijd van mening verandert. Misschien valt die geweldige mascara bij nader inzien toch tegen omdat hij snel uitdroogt, of krijg je van die crème die je eerst niet zo bijzonder vond op de lange termijn toch een hele mooie huid...

Voor die gevallen hebben we de functie Review Herzien in het leven geroepen. Dankzij deze functie stellen we jou in staat de scores die je aan een product hebt toegekend te wijzigen. Daarbij kun je een aanvulling schrijven op je oorspronkelijke review: hierin leg je uit op welke punten je van mening bent veranderd en waarom. Je kunt jouw review(s) herzien door naar Mijn Reviews & Lijsten te gaan. Klik op het potlood symbooltje achter de review die je wil herzien.

Let op: jouw oorspronkelijke reviewtekst blijft wel bestaan en kan niet meer worden gewijzigd! Controleer jouw review dus goed voordat je het Review Formulier verzendt!

Ik wil een review schrijven over een product dat ik niet kan vinden, hoe voeg ik een nieuw product toe?

Het is goed mogelijk dat een product dat jij wil reviewen nog niet in onze database staat. Je kunt het eenvoudig toevoegen. Ga naar de desbetreffende categorie en klik rechtsboven op 'nieuw product toevoegen'.  Vul vervolgens het formulier zo volledig mogelijk in. Nadat het formulier verzonden is krijg je direct de mogelijkheid om ook jouw review toe te voegen (maar dit is niet verplicht).

Let op: controleer voordat je een product toevoegt of het niet al in de database bestaat. Ga dus altijd eerst op zoek (via de pagina Merken of via de zoekfunctie). Pas als je jouw product niet kan vinden kun je het toevoegen.